کوه مووداغ

موروداغپرینتایمیل
کوه موروداغ در 36 کیلومتری غرب تبریز در جهت شرقی- غربی از ارتفاعات شمالی صوفیان به سمت تبریز کشیده شده است. این رشته کوه در گردنه پایان از شمال تبریز می گذرد و به گردنه شبلی منتهی می شود. بلندترین نقطه موروداغ 2210 متر ارتفاع دارد و معروف ترین قله های آن چله خانه، پیرموسی و خواجه مرجان است. 
علاوه بر این قله ها و کوه ها آذربایجان شرقی دارای کوه های مرتفع دیگری است که بیش از 3000 متر ارتفاع دارند. برخی از آنها عبارات اند از:


سلطان جهانگیر، 3255 متر، در ارسباران 
نشانکوه، 3660 متر، در ارسباران 
کوه شانجان، 3125 متر، در شبستر         
آغ داغ،  3550 متر، در مراغه
میشوپرینتایمیل
 
کوه میشو در شمال دریاچه ارومیه است و جلگه مرند را از جلگه شبستر و دریاچه ارومیه جدا می کند. شهرستان مرند در دامنه شمالی و شهرستان شبستر در جبهه جنوبی این کوهستان قرار دارد. حداکثر ارتفاع میشوداغ 2855 متر است، قله های معروف آن فلک داغی، علی علمدار، کوسه بابا و اوزون بئل هستند. امتداد کوه های جنوبی مرند و کوهستان میشو به رشته کوه موروداغ مرتبط می شود.
سلطان داغیپرینتایمیل
این کوه در شمال غربی کوهستان سهند، نزدیک شهر اسکو قراردارد، با ارتفاعی حدود 3410 متر، سومین قله سهند محسوب می شود. در قله آن زیارتگاهی به نام سلطان حسام الدین وجود دارد. 
در کوه سلطان داغی آثار یخچالی متعددی وجود داشته، لیکن به علت فعالیتهای آتشفشانی سهند بسیاری از آثار یخچالی پوشیده از مواد گلدازه ای شده یا در اثر آبهای جاری از بین رفته است.

کیامکیپرینتایمیل
در شمال غرب استان، بلندترین کوه منطقه جلفا، به ارتفاع 3347 متر به نام کیامکی قد برافراشته که به علت آب و هوای مساعد کوهستانی، برف و باران کافی و مراتع و چمنزارهای سرسبز، روستاها و آبادیهای متعددی را در دامنه ها و دره های خود جای داده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد