ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
یوخه یا کاک، نوعی شیرینی سنتی ایرانی و سوغات شهرهای کرمانشاه[۱]، و شیراز است.[۲] که در شیراز به آن نان یوخه میگویند و یکی از معروف ترین سوغات شیراز است [۳]
این شیرینی از ورقههای بسیار نازک خمیر است که با استفاده از ساچ های مخصوص درست می شود .شیرینی کاک، سبک ، خوش مزه و پر انرژی است، کاک را از آرد گندم ، شکر یا آرد قند ، تخم مرغ ، دارچین ، روغن ، هل و آب درست میکنند. کاک پزان کرمانشاه در تهیه این نوع شیرینی سلیقه به خرج داده و روی کاک را با پودر پسته ، نارگیل و خلال بادام تزیین میکنند.[۴]
پرونده طرز تهیه شیرینی محلی «کاک» کرمانشاهی در جریان برگزاری هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاستگذاری ثبت آثار معنوی کشور به لیست میراث معنوی ایرانیان پیوست.