صفحه رسمی علی اکبر خاکی
صفحه رسمی علی اکبر خاکی

صفحه رسمی علی اکبر خاکی

معرفی شراب شیراز

شراب شیراز (به زبان‌های اروپایی: Shiraz) یکی از گونه‌های شراب است که از انگور قرمز که تلفیق یا پیوندی است از دو نوع انگور به نام‌های موندوز بلانش و انگور دورزا که هر دو نوع در نواحی دره رون در جنوب شرقی فرانسه بار می‌آیند، ساخته می‌شود. خاستگاه اصلی شراب شیراز همان‌گونه که از نامش پیداست به شهر شیراز در کشور ایران بازمی‌گردد و نام آن هم برگرفته از شهر شیراز است. برای تهیه شراب شیراز کافی است در فصل انگور بهترین نوع آن را تهیه کرد، دانه‌های آن را از هر نوع گرد و غبار و کثیفی اعم از برگ خشک و ته دانه‌هایی که دانه را به خوشه متصل نموده جدا کرده دانه انگور را به صورت بهداشتی له می‌کنیم و آن را درون ظرفی پلاستیکی یا چوبی ریخته و روی آن را می‌پوشانیم. با توجه به این‌که عمل تخمیر که طی آن آب انگور به شراب تبدیل می‌شود به همراه گاز هست باید برای ظرف قفل هوا نصب کرد یا روزانه درب ظرف را باز کرد تا گاز تولیدی خارج شود. باز گذاشتن دائم درب باعث ورود آلودگی می‌شود. به مدت ۲۵ روز تفاله‌ها را هم می‌زنیم. روزانه در هفته اول دو بار و پس از آن یک بار تا تفاله‌ها ته‌نشین شوند و آب انگور بالا بیاید. بعد از این اتفاق، آن را صاف نموده و داخل شیشه تمیز می‌ریزیم و بعد از مدتی نگه‌داری برای جا افتادن محصول قابل استفاده است. گفتنی است در طی مراحل آماده‌سازی به هیچ عنوان محصول با آب مرتبط نباشد، چراکه وجود آب باعث کپک زدن و تلخی محصول می‌شود و همچنین نباید ظرف را بیش از حد پُر کرد. جای مناسب برای عمل تخمیر محیطی است که معتدل باشد و در معرض تابش مستقیم نور آفتاب نباشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد